Beoordelingsgesprekken werken niet meer!
Start met 360 graden feedback en laat je medewerkers groeien

Jij wil toch ook:

Zeg vaarwel tegen het
'oude beoordelen'
“De standaard beoordelingscyclus met een planningsgesprek, functionerings- en een beoordelingsgesprek wordt van bovenaf gestuurd en is veelal een papieren tijger. Het gevolg is dat iedereen er tegenop ziet, het wordt uitgesteld, slecht voorbereid en daardoor inhoudelijk weinig waarde heeft"

Verwelkom het
'nieuwe beoordelen'
“Het nieuwe beoordelen gaat uit van Continue feedback, tussen collega’s onderling en leidinggevende. De leidinggevende krijgt meer de rol van coach. Hij geeft zijn medewerkers meer verantwoordelijkheid en laat hen zelf ontdekken waar ze goed in zijn en welke talenten ze verder willen ontwikkelen.
Lees alles over onze feedback app
Deze faciliteert 'het nieuwe beoordelen' en meer ....
De wereld om ons heen verandert
Bron:
onderzoeksbureau CEB
Beoordelingsgesprekken hebben geen impact
59% van de werknemers vindt dat de huidige beoordelingsgesprekken niet zorgt voor een betere prestatie.
Bron:
Trinet and Wakefield
Liever ziekmelden dan een beoordelingsgesprekken
22% van de millenials meldt zich liever ziek dan aanwezig te zijn bij een traditioneel beoordelingsgesprek.
Bron:
Trinet and Wakefield
Geen idee hoe mijn leidinggevende over mij denkt
74% van de millenials heeft geen inzicht in de mening van hun managers en collega's over hoe ze presteren op het werk
Motiveer je mensen met een positieve feedbackcultuur
Extrinsieke motivatie werkt tijdelijk
Extrinsieke motivatie is motivatie van buitenaf. Dat wil zeggen dat medewerkers worden aangezet tot actie of in beweging komen door externe prikkels.
Intrinsieke motivatie werkt continu
Intrinsieke motivatie komt uit de medewerker zelf: het is datgene waarvoor hij/zij in beweging komt of waarvoor hij/zij in vuur en vlam raakt.
Intrinsieke motivatie ontstaat als 3 factoren op orde zijn:
Feedback stimuleert geloof in eigen kunnen (competentie)
Een medewerker die regelmatig en op de juiste manier feedback ontvangt, hoeft niet te gissen naar wat goed gaat en wat beter kan. Hij of zij weet wat er verwacht wordt en of hij in de ogen van leidinggevende en collega’s aan die verwachtingen voldoet. En weet bovendien dat datgene wat hij doet, zinvol is en op welke manier het bijdraagt aan het doel van de organisatie. Uiteraard is hierbij cruciaal feedback op een juiste, voorspelbare manier te geven. En dat het om zaken gaat die concreet en toepasbaar zijn.
Feedback stimuleert autonomie
Autonomie wordt gezien als één van de drie basisbehoeften van een mens en is te omschrijven als de vrijheid om zelf ons leven richting te geven. De mate waarin iemand autonomie ervaart, bepaalt voor een belangrijk deel het welbevinden. Dat heeft op zijn beurt een positieve invloed op prestaties, productiviteit, verloop en verzuim. Autonomie kun je in een werkomgeving stimuleren door niet strak te sturen, maar ruimte te geven om binnen kaders het werk zelf in te richten. En door niet te commanderen, maar te informeren hoe het gaat en te vragen of medewerkers nog hulp nodig hebben.
Feedback stimuleert verbondenheid
Open en eerlijke feedback leidt ertoe dat mensen zich begrepen en gewaardeerd, erkend en verbonden voelen. Ook verbondenheid behoort tot de basisbehoeften van de mens. Mensen die zich verbonden voelen, ervaren meer steun en waardering, voelen zich zekerder en durven meer. Ze delen meer informatie en dragen sneller vanuit zichzelf bij aan een oplossing.
Medewerkers leren door feedback wat ze goed doen en op welke punten zij zichzelf kunnen verbeteren. Het stimuleert hen om dagelijks een beetje beter te worden. Feedback ontvangen is overigens een kunst op zich.
Lees onze blogs over feedback
Feedback app als hulpmiddel
Steeds meer bedrijven starten met digitale hulpmiddelen om 'het geven van feedback' te verankeren als vast onderdeel in het dagelijkse werk
De voordelen van een feedback app

